Om föreningen

För rolig träning och gemenskap

På Härnösands Racketklubb strävar vi efter att erbjuda en trygg och utvecklande idrottsmiljö för alla våra medlemmar, från juniorer till vuxna spelare. Vår verksamhet vilar på tydliga värderingar om gemenskap, glädje och fair play.

Just nu

Höstens kurser är igång

Det finns ett stort intresse för både Tennis och Badminton, konstaterar vi efter höstens starter.. Närmare 110 barn och unga ingår i racketskola och träningsgrupper. På vuxensidan ser vi många nya – det är alltid roligt!

Löpande intag Racketskola

Bara för att höstens omgång startat behöver det inte betyda att det är för sent. Vi har grupp för 4-6 år och 7-10 år, hör av dig om ni vill börja.

Löpande intag Badminton

Badmintongrupperna är öppna för nya spelare under hela höstterminen. Kontakta Jenny eller skicka ett mail till föreningen så löser vi det.

Seriespelet har startat

Tre grupper på tre olika nivåer tampas under 7 veckor med seriespel i tennis. Det har funnits i planeringen länge och det är skönt att äntligen vara igång. Vill du hänga på i den här tävlingsformen? Skicka en intresseanmälan till oss.

Snabba fakta

Organisation

Föreningsstyrelse 2024

Mauri Mellenius: ordförande
Tobias Wikström: vice ordförande
Mats Lundqvist: sekreterare
Lena Backström: kassör
Jenny Nyberg: ledamot
Tim Sjöberg: ledamot
Sara Bodin: ledamot
Anneli Thunberg: adjungerad

kontakta föreningsstyrelsen

Styrelse i Öbacka Sportcenter

Tobias Wikström: ordförande
Mauri Mellenius: v ordförande
Mats Lundqvist: sekreterare

Kontakta öbacka sportcenters styrelse
Ekonomi och Föreningsfakta

Org nr 888000-2939
PlusGiro: 67 7794-0
Swish: 123 668 99 70
Föreningsnummer: 17640-39

Adress:
Brännavägen 160
871 62 Härnösand

Vi är medlemmar i:

Svenska Tennisförbundet Norr
Svenska Tennisförbundet
Svenska Badmintonförbundet
Svenska Pickleballförbundet

Demokratin

Våra stadgar bestämmer hur föreningen sköts och hur den demokratiska processen ser ut. Den omfattar allt från medlemskap till rösträtt på årsmöten till hur förändringsarbete går till.

Som medlem är du viktig och det är för föreningen mycket viktigt att du gör din stämma hörd. Det går alltid att skicka frågor och ärenden till styrelsen. Motioner (förslag om beslut) gällande stadgar och liknande avlämnas i god tid innan årsmötet. Alla datum och påminnelser av vikt meddelas via mail och här via hemsidan. Du kan också kika i kalendern. Där kan du se när styrelsemöten hålls.

Möten och årsmöte

Årsmöten sker i mars månad varje år

Styrelsemöten sker en gång /månad

Ärenden och frågor

Mail: Alla styrelsemedlemmar nås via epost med formatet fornamn.efternamn(at)harnosandsrk.se

Föreningsmail: kontakt(at)harnosandsrk.se

Telefon: Genom Öbacka Sportcenterns telefon nås vi lättast. 0611-208 15

Kontaktformulär för ”högt och lågt”, dit kan du skicka meddelanden så ser vi till att de hamnar rätt.

Verksamhet och anmälningar

Vi hanterar anmälningar till våra kurser och evenemang i matchi.

Alla våra aktiviteter annonseras på matchi, på vår hemsida och via sociala media.

Vill du lämna en intresseanmälan?
Här finner du formuläret –>>

Länkar

Svenska Tennisförbundet Norr
Svenska Tennisförbundet
Svenska Badmintonförbundet
Svenska Pickleballförbundet

Just nu

Höstens kurser är igång

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate.

Löpande intag Racketskola

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo. Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit.

Löpande intag Badminton

Neque porro quisquam est, qui dolorem ipsum quia dolor sit amet, consectetur, adipisci velit, sed quia non numquam eius modi tempora incidunt ut labore et dolore magnam aliquam quaerat voluptatem. Ut enim ad minima veniam, quis nostrum exercitationem ullam corporis suscipit.

Seriespelet har startat

Neque porro quisquam est, qui dolorem ipsum quia dolor sit amet, consectetur, adipisci velit, sed quia non numquam eius modi tempora incidunt ut labore et dolore magnam aliquam quaerat voluptatem. Ut enim ad minima veniam, quis nostrum exercitationem ullam corporis suscipit.

Värdegrunderna och dokumenten som visar vad & hur

Vår avsikt visar vi i de grundläggande dokumenten som finns i vår verksamhet utöver stadgar. Lever vi inte som vi lär behöver vi veta det – tveka inte att höra av dig.

Juniorpolicy

Vår Juniorpolicy sätter fokus på glädje, engagemang och personlig utveckling i både träning och tävling. Vi uppmuntrar våra juniorer att ha kul, ge sitt bästa och visa respekt för både tränare och medspelare. Föräldrar spelar också en viktig roll, och vi uppmanar till att stötta barnens utveckling utan att sätta för höga krav. Tränarna arbetar för att skapa en stöttande och utvecklande miljö för alla, oavsett nivå.

Handlingsplan för trygga idrottsmiljöer

i arbetar aktivt för att förebygga mobbning, diskriminering och kränkande behandling genom vår Handlingsplan för Trygg Idrottsmiljö. Planen beskriver hur vi hanterar olika typer av missförhållanden, inklusive sexuella övergrepp och trakasserier. Alla ledare och tränare är utbildade i att identifiera och agera vid dessa situationer, och vi har tydliga rutiner för hur vi stödjer de drabbade. Trygghet och respekt är kärnvärden i vår verksamhet.

Trygg Tennis

Med vår certifiering för Trygg Tennis säkerställer vi att vår verksamhet bedrivs i linje med Barnkonventionen. Detta innebär att tennisen för barn och ungdomar ska vara lekfull, anpassad efter individens utveckling och bedrivas i en trygg social miljö. Vi vill att alla barn och ungdomar ska känna sig välkomna och utvecklas utifrån sina egna förutsättningar. Klubben följer en tydlig checklista för att skapa och bibehålla en trygg idrottsmiljö.

Drogpolicy

Härnösands Racketklubb står för en drogfri miljö, och vår Drogpolicy gäller för alla ledare, tränare, föräldrar och spelare i samband med träning, tävling och klubbaktiviteter. Vi tolererar inte användning av alkohol, tobak, narkotika eller dopingmedel, och energidrycker är inte tillåtna vid klubbens aktiviteter. Ledare och tränare ska vara goda förebilder och hjälpa våra unga spelare att välja en drogfri livsstil. Vid överträdelser finns tydliga rutiner för uppföljning och konsekvenser.